Popular categories

Sold

4chodové španělské menu s tapas pro dva

Když se řekne španělská kuchyně, rozzáří se oči jedlíků a často zazní i uznalé pomlasknutí. Středomořské speciality jsou totiž jedna báseň, temperamentní jako místní obyvatelstvo a stejně rozmanité jako zdejší krajina. I vás o tom přesvědčí v Restaurante Bar de Tapas el Cid.
  • Předkrm – velký talíř typických tapas
  • Jamon Serrano (sušená španělská šunka z oblasti Sierra Nevada)
  • Chorizo (španělská papriková klobása)
  • Fuet (katalánská španělská klobása)
  • Salchichon (pikantní španělská klobása)
  • Gambas con Ajo (krevety na česneku, olivovém oleji, citrónu a petrželce)
  • Queso Azul Marinado (marinovaný modrý sýr v olivovém oleji s bylinkami a chilli papričkami)
  • Ciruelas y Albaricoques en Tocino (sušené švestky a meruňky pečené ve slanině, marinované v španělské brandy)
  • 1× bylinková zapečená bageta
  • 2× hlavní chod podle výběru (mohou být různé i stejné, svou volbu nahlaste již při rezervaci):
  • Steak Entrecôte el Cid (220g hovězí steak z vysokého roštěnce nebo flank steak podle nabídky trhu připravený na lávovém grilu, posypaný hrubozrnnou solí, podávaný se zelenými fazolkami na česneku a španělské sušené šunce Serrano s česnekovou omáčkou alioli)
  • Pechuga de Pato y Puré de Calabaza (160g kachní prso sous-vide, pyré z dýně hokaido, čočka beluga, grilovaná cuketa, balsamiková redukce)
  • 2× lahodné sýrové variace: 
  • výběr regionálních francouzských a španělských sýrů s fíkovým chutney (50 g)
  • 2× dezert:
  • Fondant au Chocolat (jemný čokoládový dezert podávaný s ostružinovou omáčkou na červeném víně)
Restaurante, Bar de Tapas el Cid
Křižíkovy sady 1, Plzeň

Datum: 

23.11.2017 - 30.11.2017

Kraj: 

Kategorie: 

Částka: 

1 189,00 Kč