Sold
4chodové španělské menu s tapas pro dva
Když se řekne španělská kuchyně, rozzáří se oči jedlíků a často zazní i uznalé pomlasknutí. Středomořské speciality jsou totiž jedna báseň, temperamentní jako místní obyvatelstvo a stejně rozmanité jako zdejší krajina. I vás o tom přesvědčí v Restaurante Bar de Tapas el Cid.
- Předkrm – velký talíř typických tapas
- Jamon Serrano (sušená španělská šunka z oblasti Sierra Nevada)
- Chorizo (španělská papriková klobása)
- Fuet (katalánská španělská klobása)
- Salchichon (pikantní španělská klobása)
- Gambas con Ajo (krevety na česneku, olivovém oleji, citrónu a petrželce)
- Queso Azul Marinado (marinovaný modrý sýr v olivovém oleji s bylinkami a chilli papričkami)
- Ciruelas y Albaricoques en Tocino (sušené švestky a meruňky pečené ve slanině, marinované v španělské brandy)
- 1× bylinková zapečená bageta
- 2× hlavní chod podle výběru (mohou být různé i stejné, svou volbu nahlaste již při rezervaci):
- Steak Entrecôte el Cid (220g hovězí steak z vysokého roštěnce nebo flank steak podle nabídky trhu připravený na lávovém grilu, posypaný hrubozrnnou solí, podávaný se zelenými fazolkami na česneku a španělské sušené šunce Serrano s česnekovou omáčkou alioli)
- Pechuga de Pato y Puré de Calabaza (160g kachní prso sous-vide, pyré z dýně hokaido, čočka beluga, grilovaná cuketa, balsamiková redukce)
- 2× lahodné sýrové variace:
- výběr regionálních francouzských a španělských sýrů s fíkovým chutney (50 g)
- 2× dezert:
- Fondant au Chocolat (jemný čokoládový dezert podávaný s ostružinovou omáčkou na červeném víně)
Restaurante, Bar de Tapas el Cid
Křižíkovy sady 1, Plzeň
Datum:
23.11.2017 - 30.11.2017
Kraj:
Kategorie:
Částka:
1 189,00 Kč