5 hodinový kurz pečení kváskového chleba
Kvas je jako oheň u našich předků – nedá se vyrobit, dá se vyprosit, získat od jiného pekaře. Je to pramen života pro boží dar. Jak ho správně uchovávat? Jak se o něj starat, aby chléb z něj byl dobrý? A jaké všechny chleby a pečivo si z něho doma můžeme vyrobit? Pojďte strávit nějaký čas v malé rodinné pekárně s mistrem pekařem, kde máte možnost se hodně dozvědět a mnoho naučit.
Průběh
- Zážitek se obvykle koná od 8 do 13 hod., nebo od 14 do 19 hod. Po příjezdu dojde k převléknutí a ke krátkému seznámení s programem a pravidly chování ve výrobně. Jako první uděláme žitný chléb, pak kmínový a nakonec dle hlasování účastníků slunečnicový, škvarkový, olivový nebo dýňový... Ukážu vám a případně vás naučím základní typy tvarování chlebů a výrobu chlebového pečiva. Všechno ihned ochutnáte a co se nesní, si odvezete domů. Součástí programu je uvaření krkonošského kysela ze žitného kvásku, ke kterému si zakousnete právě upečený chléb. Samozřejmostí programu je seznámení s různými druhy mouky a určení jejich vhodnosti pro domácí výrobu chleba. Program probíhá v obci Sobětuchy u Chrudimi.
Balíček obsahuje
- 5 hodinový kurz pečení kváskového chleba.
- Zapůjčení zástěr a případně pokrývek hlavy.
- Společně vytvořené pekařské výrobky.
- Oběd nebo večeři – krkonošské kyselo z chlebového kvasu.
- Receptury a technologické postupy vyráběných výrobků.
- Kvas na domácí opakování, pečení nebo vaření.
allegria
Datum:
03.02.2023 - 31.12.2023
Kraj:
Kategorie:
Částka:
801,00 Kč