Sold
Kurzy výroby domácích sýrů, másla, jogurtu
Naučte se připravit vlastní sýr, jogurt či máslo nebo si troufněte rovnou na pokročilejší ricottu, brynzu, zrající sýry, korbáčky či čedar. Stačí se přihlásit do jednoho z kurzů, kde vám ukážou jak na to. Během 5 hodin se dozvíte něco málo o historii výroby, seznámíte se s technologickými postupy a pustíte se do díla.
Kurz domácí výroby másla, sýrů, jogurtů a dalších mléčných produktů pro 1 osobu
- Délka kurzu: 5 hodin
- Termín: vypsaná je vždy minimálně jedna sobota v měsíci, někdy i jiné dny podle počtu zájemců
- Náplň kurzu
- Dozvíte se něco o historii, původu a výrobě jogurtu a pokrmů z něj vyrobených
- Naučíte se vybrat a používat vhodné startovací kultury
- Zkusíte sýření, krájení, solení a lisování
- Zjistíte, proč je důležité dodržovat správné technologické postupy
- Vyrobíte si vlastní máslo, jogurt, kefír, sýr a hotové výrobky si odnesete domů
- Ochutnáte výrobky z místních kultur
Labyrint, cesta za vzděláním s.r.o.
Hlavatce 37, Sedlec, 37347
Datum:
25.08.2018 - 01.09.2018
Kraj:
Kategorie:
Částka:
999,00 Kč