Popular categories

Na jeden den ošetřovatelem v ZOO

Miluje zvířata a už jako malý kluk chtěl být ošetřovatelem v ZOO? S námi mu jeho sen můžete splnit. Dopřejte mu možnost stát se na jeden den pracovníkem zoologické zahrady. Podívá se přímo do výběhů, bude se podílet na krmení a všech aktivitách, které se v ZOO provádí každý den. A protože je každý den v ZOO jiný, je možné, že třeba pozná nějaké nově dovezené zvíře, bude mu připravovat výběh, anebo se třeba stane svědkem nějakého veterinárního zákroku nebo porodu. Ošetřovatelem sice bude jen jeden den, v ZOO se ale pořád něco děje. Po celý den s ním bude zkušený ošetřovatel, který mu povypráví o biologii všech zvířecích druhů, které společně uvidí, vysvětlí mu vzorce chování jednotlivých zvířat i jejich charaktery a zodpoví jakékoli otázky.
Stane se z něj zkrátka na celý jeden den ošetřovatel v ZOO. A jaká zvířata uvidí pořádně zblízka? Dostane se do výběhů malp, surikat, makaků, mývala, klokanů, emu, domácích zvířat a částečně také velbloudů. Přiblíží se také k šelmám, podívá se do zázemí zoologické zahrady, pozná její fungování a bude mít také možnost pomoct s krmením jelenů, baribalů, medvědů hnědých, vlků, velbloudů, klokanů, emu, zubrů, domácích zvířat (kozy, ovce, prasata) a dokonce i lvů. Ale nebojte, u lvů nepůjde o krmení z ruky.


Obecný program zážitku

  • Jak bude celý zážitek Na den ošetřovatelem v ZOO probíhat? Je to snadné... po ranním přivítání a krátkém teoretickém úvodu o tom, jak to v ZOO funguje se půjde na věc. Je potřeba připravit krmení pro skutečně velké množství zvířat různých druhů, je třeba jim to krmení dát ve správnou dobu a zkontrolovat, že všichni hezky všechno jedí. U některých zvířat se krmí přímo ve výběhu, někde se v rámci zážitku podívá pouze do užšího zázemí, například u šelem není samozřejmě možné k nim vlézt až do klece. Dále ho pak čeká úklid výběhů a spousta a spousta povídání o jednotlivých druzích a konkrétních zvířatech. Dozví se spoustu zajímavosti a užije si parádní den se zvířaty. Dostane se na místa, kam by jinak nevkročil a začne ZOO vnímat úplně jinýma očima. Pokud by se chtěl o svůj zážitek podělit, může si s sebou vzít až 3 kámoše, kteří ho budou při práci sledovat, projdou si celou zoologickou zahradu a všichni společně stráví jednu noc přímo uprostřed zoologické zahrady.
  • A aby na tuhle krásnou zkušenost nikdy nezapomněl, jako bonus dostane knížku i s podpisem samotného ředitele ZOO.

adrop.cz

Datum: 

19.02.2024 - 31.12.2024

Kraj: 

Kategorie: 

Částka: 

2 000,00 Kč