Popular categories

Zkouška domorodých zbraní od praku po bolaso

Vraťte se na chvíli do minulosti a zahrajte si na domorodé lovce! Jak se obstarávala potrava bez možnosti nákupů a moderních zbraní? A co dorozumívání na dálku? Šlo to vůbec? Vyzkoušejte si na vlastní kůži známé primitivní zbraně a předměty používané v různých časových obdobích napříč kontinenty. Během zážitku se tak klidně můžete cítit jako australský domorodec i třeba jako indiánský bojovník. Zážitek je skvělý dárek pro všechny dobrodruhy nad 10 let.


Obecný program zážitku

  • Během zážitku vás čeká trocha teorie, ukázky od profíka a pak už si sami vše vyzkoušíte na vlastní kůži. Seznámením se zbraněmi domorodců vás provede Jindřich Zobl, který má v tomto oboru dlouholetou praxi.
  • Co za zbraně vás čeká?
  • Metací prak: vyrobte si jednoduchý kožený prak a naučte se s ním na cíl metat hned několika způsoby. Prak si odvezete domů, takže si pak můžete v přírodě znovu potrénovat.
  • Lovecký kříž: Naučte se házet jednoduchou vrhací zbraň, která sloužila k lovu drobné zvěře.
  • Bolaso: Tři koule spojené koženými řemeny slouží ke spoutání živého zvířete na dálku, případně k usmrcení opeřené zvěře. Na živá zvířata nic házet nebudete, zato se naučíte techniku hodu, abyste se trefili na cíl.
  • Bullroarer: Nejen dnes je slovo silnou zbraní. Bullroarer je destička na provázku, kterou australští domorodci, indiáni a další etnika používali ke komunikaci na velké vzdálenosti. Takže je to bez nadsázky takový domorodý telefon.
  • Vrhačka oštěpů: Pod názvy atlatl a woomera se skrývá dřevěný nástavec, díky kterému lze oštěpy hodit mnohem dále. Naučte se dvě techniky hodu a trefte se do cíle na velkou vzdálenost i zblízka. Také se dozvíte o výrobě nástavců, výměně hrotů i jednotlivých typech oštěpů.

adrop

Datum: 

23.04.2024 - 31.12.2024

Kraj: 

Kategorie: 

Částka: 

1 500,00 Kč