Kurz s degustací pro sommeliéry nebo baristy
Kurz s degustací pro sommeliéry nebo baristy5hodinový víkendový odpolední seminář v Hradci Králové. Jak rozeznat dobrou kávu nebo víno, jak nakupovat, jak hodnotit. Prvotřídní ochutnávky. Certifikát o absolutoriu.
Vinařský kurz pro domácí sommeliéry
Kurz zahrnuje témata:
- jak rozeznávat vína z jižní Moravy a ze světa
- jak je hodnotit
- jak je správně vybírat a nakupovat
- vinařské rozdíly a zvyklosti v jednotlivých zemích
- základy technologie vína
- základní sommeliérské znalosti a další
Kurz se věnuje tématům:
- Původ a historie kávy
- Proces pěstování, sklizně a pražení
- Druhy a odrůdy kávy
- Kávové názvosloví, zásady a časté omyly, fakta a mýty
- Teorie a praktický nácvik přípravy kávy (espresso, french press, moka, vakuum pot, aero press, džezva)
- Teorie a praxe našlehání mléka
- Barista doma i v kavárně
Součástí kurzu je degustace odrůdových káv.
- Omezení: Vinařský kurz se koná v termínu 25. ledna nebo v sobotu 21. února 2015 vždy od 13 do 18 hod.
- Kurz pro baristy se koná v sobotu 24. ledna nebo v neděli 22. února 2015 od 13 do 18 hod.
-
Kde uplatnit
MLSOUNova kavárna a vinárna BOROMEUM
Špitálská 183
Hradec Králové
Datum:
06.12.2014 - 07.12.2014
Kraj:
Kategorie:
Částka:
690,00 Kč