Popular categories

Kurz s degustací pro sommeliéry nebo baristy

Kurz s degustací pro sommeliéry nebo baristy5hodinový víkendový odpolední seminář v Hradci Králové. Jak rozeznat dobrou kávu nebo víno, jak nakupovat, jak hodnotit. Prvotřídní ochutnávky. Certifikát o absolutoriu.

 

Vinařský kurz pro domácí sommeliéry

Kurz zahrnuje témata:

  • jak rozeznávat vína z jižní Moravy a ze světa
  • jak je hodnotit
  • jak je správně vybírat a nakupovat
  • vinařské rozdíly a zvyklosti v jednotlivých zemích
  • základy technologie vína
  • základní sommeliérské znalosti a další
  •  
Kávový kurz Domácí barista a degustátor kávy

Kurz se věnuje tématům:

  • Původ a historie kávy
  • Proces pěstování, sklizně a pražení
  • Druhy a odrůdy kávy
  • Kávové názvosloví, zásady a časté omyly, fakta a mýty
  • Teorie a praktický nácvik přípravy kávy (espresso, french press, moka, vakuum pot, aero press, džezva)
  • Teorie a praxe našlehání mléka
  • Barista doma i v kavárně

Součástí kurzu je degustace odrůdových káv. 

 

  • Omezení: Vinařský kurz se koná v termínu 25. ledna nebo v sobotu 21. února 2015 vždy od 13 do 18 hod. 
  • Kurz pro baristy se koná v sobotu 24. ledna nebo v neděli 22. února 2015 od 13 do 18 hod.
  • Kde uplatnit

    MLSOUNova kavárna a vinárna BOROMEUM
    Špitálská 183
    Hradec Králové

 

Datum: 

06.12.2014 - 07.12.2014

Kraj: 

Kategorie: 

Částka: 

690,00 Kč